Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1677
Egy háromszög két oldalának hossza 42 cm és 30 cm, az általuk bezárt szög 100°. Forgassuk meg a háromszöget a harmadik oldala körül. Mekkora az így keletkezett forgatástest felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

T=(a·b·sinγ) :2 = (c · mc) :2 ⇒mc= (2·T) : c=(a·b·sinγ) : c=30·42·sin100 : 52,663 = =23,5622 (ami a két alaplajával összerakott forgáskúp alapkörének a sugara)
Módosítva: 5 éve
0