Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
646
Hány g oxigén szükséges 16g 75%os tisztaságú Mg elégetéséhez,tudva hogy a szennyeződések nem égethetőek el.
Csak a megoldást kérem!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

2Mg+O2=2MgO

Ha a magnéziumod 75% tiszta, akkor a mintában 16×0,75=12 g Mg van. A Mg atomtömege 24,3 g/mol, így ennyi Mg 12/24,3=0,494 mol anyagmennyiségű. Az egyenletből adódik, hogy ehhez fele ennyi, azaz 0,247 mol oxigénre van szükség, melynek moláris tömege 32 g/mol. Így az oxigén tömege 0,247×32=7,90 g.
0