Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6 osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
310
Szamisd ki az x,y,z szamokat ,tudva azt ,hogy egyenesen aranyosak a 4,7 és 10 számokal, és 2x+3y-z=95
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Legyen a hasonlósági arány: a, akkor x=4a, y=7a, z=10a. Behelyettesítve a képletbe:
2*4a+3*7a-10a=95
8a+21a-10a=95
19a=95 /:19
a=5.
Tehát: x=4a=4*5=20, y=7a=7*5=35, z=10a=10*5=50
1