Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
997
1.Ha fél kiló alma 100 forint, akkor 2 kg alma hány forint?
2.Ha egy fűnyíróval 2 óra alatt 300 m2 füvet lehet lenyírni, akkor hány m2 füvet lehet lenyírni 5 óra alatt?
3.Ha fél kilogramm narancs 75 ft-ba kerül, akkor hány kilogramm narancsot kapunk 300 ft-ért?
4.Ábrázoljuk az f(x) = 2x +3 függvényt!Készíts táblázatot!
5. A fizika órai tanulókisérlet egy tömegmérési feladat volt. A mérést 19 tanuló végezte el. A mért tömegre gramm pontossággal a következő adatot kapták:37,33,37,36,35,36,37,40,38,33,37,36,35,35,38,37,36,35,37.
a) Mennyi a mérési adatok átlaga gramm pontossággal?
b)Mekkora a kapott eredmények mediánja,módusza?
6.Mennyi a 400-nak a 4/5 része?
7.Mennyi a 120-nak a 35%-a?
8.Szezonvégi kiárusítás alkalmával egy 24 000ft-os telefon árát 20%-kal csökkentették.Mennyiért lehet megkapni most?
9.Egy 50 000-ft-os termék árát kedden 20%-kal megemelték. Csütörtökön újabb árváltozás történt:20%-os leárazás. Számítsuk ki a termék pénteki árát!
10.Egy bankban évente 6%-ot kamatozik a pénzem. Mennyi pénzem lesz egy év múlva, ha 400 ezer ft-ot költöttem el?
11.Egy háztartási gép árát 25%-kal felemelték, így 9600 ft lett. Mennyi volt az ára, áremelés előtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Az első háromra és a hetesre tudom a választ a többire nem!
1, 400 ft két kiló alma
2, 750 m2 füvet lehet lenyirni 5 óra alatt
3, 2kg narancsot kapsz 300 ft-ért
7, 42
1

1.) 0,5 kg → 100 Ft, akkor 2 kg → 400 Ft
2.) 2 óra alatt 300 m² → 5 óra alatt 750 m²
3.) 0,5 kg 75 Ft → 300 Ft 2 kg
4.)
5.) n = 19, mérési adatok: 37, 33, 37, 36, 35, 36, 37, 40, 38, 33, 37, 36, 35, 35, 38, 37, 36, 35, 37
a) 688 / 19 = 36,21
b) medián = középső eleme a rendezett sornak, ami itt 36, módusz = 37
6.) (400*4)/5 = 320
7.) 120 * 0,35 = 42
8.) 24 000 - (24 000 * 0,2) = 19 200
9.) 50 000 + 20% = 60 000. 60 000 - (60 000 * 0,2) = 48 000
10. 400 000 * 1,06 = 424 000
11.) 9 600-nak a 25%-a, azaz a 4-ede = 2 400, tehát 9 600 - 2 400 = 7 200 volt az eredeti ára.
1