Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS 10.-es matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
Oldd meg a természetes számok halmazán a következő egyenletrendszert:

x-y=3
xy-4=0

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. x = y+3

II. xy=4

II. (y+3)y = 4

`y^2+3y-4` = 0

(y-1)(y+4) = 0

`y_1` = 1; `x_1` = 1+3 = 4

`y_2` = -4; `x_2` = -4+3 = -1
0