Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Marci

Főoldal » Általános iskola » Matematika
444
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(x+45-15)*3/4=(x+15)*4/5
0,75x+22,5=0,8x+12 /-12
0,75x+10,5=0,8x /-0,75x
10,5=0,05x /*20
210=x

Nándinak 210 bélyege van, ekkor Marcinak 255

Ellenőrzés:
Ha átadna 15-öt: Nándi 225, Marci 240

240*3/4=?225*4/5
180=180
A megoldás helyes
0