Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
497
Andor 3 éves, édesapja pedig 34 éves. Hány év múlva lesz Andor kétszer fiatalabb, mint édesapja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Andor most 3
Apja 34
X év múlva:
Andor 3+x
Apja 34+x

Mikor lesz Andor kétszer fiatalabb, mint apja
2×(3+x)=34+x
6+2x=34+x
X=28

Ell.
28 év múlva Andor 3+28=31 éves lesz
28 év múlva apja 34+28=62 éves lesz
1