Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy festőhenger sugara

Főoldal » Középiskola » Matematika
567
Egy festőhenger sugara 5 cm, magassága 25 cm. Ha a henger a falfelületen 100 – szor fordul körbe, akkor így hány m2 felületet tud lefesteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Henger palástjának felszíne kell:
-minden váltsunk méterbe-
5 cm = 0.05m
25 cm=0.25m

2rπm a képlete: 2*0.05*3.14*0.25=0.0785 m2 egy fordulata

100 fordulat=0.0785*100=7.85

7.85 m2-t tud lefesteni
0