Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felszín

Főoldal » Középiskola » Matematika
1178
2.) Egy 6,5 cm és 8,5 cm oldalú téglalapot megforgatunk a rövidebb oldala körül. Mekkora az így kapott test felszíne? Ábra kell, és egyértelmű legyen milyen alakzat keletkezik.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
felszín
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy olyan hengert kapunk, melynek a magassága 6,5 cm, a sugara 8,5 cm.

A = `2*r^2*pi` + `2*r*pi*m` = `2*8.5^2*3.14+2*8.5*3.14*6.5` = 453,96 + 347,15 = 801,11 `cm^2`
0