Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Középiskola » Kémia
327
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1000 `dm^3` az elegy, x `dm^3` `H_2` és 1000-x `dm^3` `CH_4`

`CH_4` + 2 `O_2` = `CO_2` + 2 `H_2O`

2 `H_2` + `O_2` = 2 `H_2O`

x `dm^3` hidrogénből x `dm^3` vízgőz keletkezik.

1000-x `dm^3` metánból 1000-x `dm^3` `CO_2` és 2(1000-x) `dm^3` vízgőz keletkezik.

Összesen keletkezik 1000-x `dm^3` `CO_2` és 2(1000-x)+x `dm^3` `H_2O`

Felírható egyenlet:

`4.7*(1000-x)` = 2(1000-x)+x

Ezt kell megoldani.

x = 729,73 `dm^3` `H_2`-ből és 1000-729,73=270,27 `dm^3` metánból indultunk ki.
1