Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S.

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3.

A nevező nem lehet nulla:

`x in RR`, x `ne` 0

a, tört akkor nulla, ha a számlálója nulla.

x-1 = 0

x = 1

b,

`(x-1)/x` = 2 /*x

x-1 = 2x /-x

x = -1
0