Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
990
Egy szabályos oktaéder minden lapjára ráírtuk az egész számokat 1-8-ig. Mekkor a valószínűsége annak, hogy az oktaéder egyszer feldobva:
a. 4-gyel osztható számot
b. 6-tal osztható számot
c. prímszámot kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1-8-ig van számozva, azaz

a,
4-gyel osztható szám csak a 4 és a 8 ezek közül.
kedvező/összes=2/8
25% esélye van

b,
6-tal osztható szám csak a 6 ezek közül
Esélye: 1/8=12,5%

c,
Prím: 2;3;5;7
4/8=esélye 50%
1