Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
973
Adott a síkon 9 pont, melyek közül semelyik 3 nem illeszkedik egy egyenesre. Hány különböző háromszöget határoznak meg a pontok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Annyi háromszög lehet, ahányféleképpen a 9-ből 3-at ki tudunk választani. (9 alatt 3)=9!/[3!*(9-3)!]=9*8*7/3*2*1=84
0