Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan!Gúla

Főoldal » Általános iskola » Matematika
558
Egy fából készült gúlat az alapjával párhuzamos síkkal metszve egy kicsi gúlát és egy csonkagúlát kapunk.E 2 test térfogatának aránya Vkicsigúla/Vcsonkagúla=8/19
Számítsd ki a 2 test magasságának arányát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kis gúla: 8 egység
Nagy gúla: 8+19 = 27 egység.
A kicsi és nagy aránya 8/27 = 2³/3³
A magasságok aránya ennek a köbgyöke: 2/3
Ez a kis gúla és nagy gúla magasságának aránya!

Tehát:
A kis gúla magassága: 2 egység
a csonkagúla magassága: 3-2 = 1 egység

A magasságok aránya 2/1
0