Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Használd a periódusos rendszert

Főoldal » Általános iskola » Kémia
386
Hány darab vasatomot tartalmaz egy 280 grammos vaskalapács ! Részletszámítás és válasz szükséges.

A válaszokat előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1

`A_(Fe)` = 56 `g/(mol)`

280 g vas az `(280g)/(56 g/(mol))` = 5 mol

5 mol vasban `5*6*10^(23)` = `3*10^(24)` db vasatom van.
0