Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! 8 kész kell hogy legyen

Főoldal » Általános iskola » Fizika
412
Egy személyi számítógépet 230V feszültségű áramforrásra kapcsolunk. Mekkora munkát végez az áramforrás elektromos mezője 3 óra alatt, ha az áramerősség 50 mA?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Egy személyi számítógépet 230V feszültségű áramforrásra kapcsolunk. Mekkora munkát végez az áramforrás elektromos mezője 3 óra alatt, ha az áramerősség 50 mA?

U= 230 V
t= 3 h= 10800 s
I= 50 mA=0,05 A

W= U · I · t= 230 V · 0,05 A · 10800 s = 124200 J= 124,2 kJ
0