Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 10. osztály soros & párhuzamos kapcsolások

Főoldal » Középiskola » Fizika
522
Sziasztok! Valaki lenne szíves leírni, és esetleg elmagyarázni hogy ezeket hogy kell megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
ellenállás, áramerősség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
U=I*R
I=U/R
R=U/I
A feszültség állandó!
I1=U/R1 vagyis 3V/5ohm ez 0.6A
többit ugyan így kell kiszámolni
I2=U/R2
I3=U/R3

Az I meg úgy kell hogy U/Re e alatt értsd eredő
soros kapcsolásnál egyszerű az Re mivel itt csak össze adod az ellenállásokat
párhuzamosra van egy egyszerű képlet R1*R2*R3/R1+R2+R3
0