Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai kifejezések

Főoldal » Általános iskola » Matematika
472
Sziasztok tudnátok segíteni megoldani a feladatokat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, Matematika, sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1. ábra:
3a * 2 = 6a
3a + 5a = 8a
3a * (1/4)a = (3/4)a2
3a - 2ab nem lehet elvégezni
3a : 3a2 = 1/a

2. ábra:
b * 7b = 7b2
2 * (7/2)b2 = 7b2
7a * (b2/a) = 7b2
14b2 : 2 = 7b2
(1/5)b * 35b = 7b2
1

(2/3 x) * (3x) = 2x2
(3x2) * (3x) = 9x3
(9x) * (-7x) = -63x2
(6xy) * (5xy) = 30x2y2
(2,5x) * (5x) = 12,5x2
(1/4 y) * (4y2) = y3
(6y2) * (3x) = 18xy2
(4x2y2) * ( x2y2) = 4x4y4
1