Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!SOS! Középiskolai matek. GEOMETRIA

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
572
Egy háromszög szögei úgy aránylanak egymáshoz, mint 3:7:8 . Határozzuk meg a háromszög belső és külső szögeit!
Egy egyenlő szárú háromszög egyik külső szöge 64°. Mekkorák a háromszög szögei?
Egy derékszögű háromszög egyik befogója 5cm, az átfogó 13 cm. Mennyi a másik befogó?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, geo
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

3
Belső szögek 30,70,80
1

Egyenlő szárú háromszögnek kettő belső szöge 32 fok, egy pedig 116.
1

Az ismeretlen befogó : x
x2=132-52
x2= 169-25
x2= 144
x= 144 
x=12
1