Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!SOS! Középiskolai matek. GEOMETRIA

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Egy egyenlő szárú háromszög egyik külső szöge 1020. Számold ki a háromszög szögeit!
Egy háromszög adatai \alphaα '=950 (külső szög ) és \gammaγ =500 Számold ki a hiányzó adatokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, geo
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
βEgyik külső szöge 102°. Ehhez társul a 78°-os belső szög. Maradt 102°. Az alapon fekvő belső szögek 51°-osak. Tehát a háromszög alapján lévő két szög 51°-os és a csúcs által bezárt szög 78°-os.

α' = 95° (külső), az α = 85°
γ = 50°, az γ' = 130°
β = 180°-85°-50°= 45, a β' = 135°
1