Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
449
Melyik 3 oldalból lehet háromszöget szerkeszteni?
( akkor ha bármelyik 2 oldalának összege nagyobb a 3. oldalnál így számolj )
a; a=23cm, b=34cm, c=58cm
b; a=56mm, b=19mm, c=42mm
c; a=7dm, b=42cm, c=26cm
d; a=8,4cm b=12cm, c=91mm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) Nem lehet, mert az "a" és "b" oldal összege nem nagyobb, mint a "c" oldal hossza.
b) Lehet, mert a két rövidebb oldal összege nagyobb mint a legnagyobb oldal hossza.
c) Nem lehet.
d) Lehet.
1