Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
468
2.A háromszög kerületének kiszámítása: oldalainak összege vagyis K=a+b+c A háromszög területe: T=a*m/2 ( alap szorozva magassággal, osztva 2-vel)
A háromszög belső szögeinek összege mindig 180° !
számítsd ki a kért adatokat! Egy háromszög oldalai: a=6,7cm b=46mm c=5,8cm m=36mm
két belső szöge: 56° és 47°
Számítsd ki a háromszög kerületét, területét és a harmadik szögét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a = 6,7 cm
b = 46 mm = 4,6 cm
c = 5,8 cm
m = 36 mm = 3,6 cm

K = 6,7 + 4,6 + 3,6 = 14,9 cm
T = (6,6 * 3,6) / 2 = 11,88 cm²

"A háromszög belső szögeinek összege 180°"
A harmadik szöge: 180 - 56 - 47 = 77°.
0