Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
40x+2=82
40x=80 (mindkét oldalból vegyél el 2-őt)
x=2 (mindkét oldalt oszd el 40-nel)

Ell.:
3*2-7*2+7-12+44*2+7=82
6-14+7-12+88+7=82
108-26=82
82=82
Igaz
Módosítva: 5 éve
1