Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1669
Milyen távolságra vannak a pontok a koordináta-rendszer kezdőpontjától?

A(6;8)
B(-3;4)
C(-5;-12)
D(0;7)
E(-3;6)
F(4;-7)

Ha lehet akkor a megoldás lépéseit is írjátok le! Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha belegondolsz egyszerű! A koordináta rendszer kezdőpontja ugye az origó, melynek koordinátája (0;0).
A betűkkel jelzett koordinátákat bejelölöd a koordináta rendszerben és utána lehet használni a Pitagorasz tételt!
Az A(6;8), ugye az x tengelyen 6 egység jobbra, az y tengelyen pedig 8 egység fel.
Jöhet a Pitagorasz tétel:
6² + 8² = c²
100 = c²
c = 10.
Ha a koordináta rendszerben az egységek centiméterben vannak meghatározva, akkor ez a pont (6;8) 10 centiméterre van az origótól!
Így tovább! Remélem érthető! :)
2