Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
578
Egy kör kerülete 100,5 mm. Mekkora a kör átmérője, illetve sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sürgős köszönöm előre is
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kör kerülete:
K=2r×π=100,5 mm⇒r=16 cm(pi 3,14-et jelent 2×16×3,14=100.48 mm ≈100.50)
Így a sugara 16 cm, és átmérője 32 cm
Módosítva: 5 éve
0