Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
541
1. Számítsd ki a kör területét és kerületét ha
r=6 dm
r= 6 cm
d=4,30 dm
d=5,6 m
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
nagyon sürgős
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kör területe (T) = r²*π
Kör kerülete (K) = 2*r*π
pí (π) értéke = 3,14
d = 2*r

Ha r = 6 dm, akkor a T = 113,04 dm³ és K = 37,68 dm²
Ha r = 6 cm, akkor a T = 113,04 cm³ és K = 37,68 cm²
Ha d = 4,3 dm, azaz r = 2,15, akkor T = 14,51 dm³ és K = 13,502 dm²
Ha d = 5,6 m, azaz r = 2,8 m, akkor T = 24,61 m³ és K = 17,584 m²
0