Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Írjuk fel a P0 pontra illeszkedő n normálvektorú egyenes egyenletét, ha P0(3;-4) n(-2;8)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n (-2;8) A=-2, B=8
P0 (3;-4) X1=3; Y1=-4
A*x+B*y=A*X1+B*Y1

-2x+8y= -2*3 + 8*(-4)
-2X+8Y=-38 /:2
-X+4Y= -19


0