Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9

Főoldal » Középiskola » Matematika
421
Elakadtam és szeretnek segítséget kérni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ha egy szabályos háromszög oldalaira szabályos háromszögeket alkotsz, akkor egy szabályos háromszöget fogsz kapni. A magasságát ki tudod számolni, mert így a "nagy" szabályos háromszög (ami 4 szabályos háromszögből áll) oldalai 8 cm-esek lesznek. A magasságát úgy tudod kiszámolni, hogy a2 - (a/2)2 = m2 ,azaz 82 - 42 = m2 -> 64 - 16 = m2 -> 48 = m2 -> m = 6,9.
Ha jól gondolkoztam, akkor ennyi lesz a magasság.
0

Csatoltam képet.
0