Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!:)

Főoldal » Középiskola » Matematika
1271
Egy téglalap egyik oldala 9 cm,átlója 15 cm.Mekkora a téglalap területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz-tétel:

92+x2=152
81+x2=225
x2=144 /gyökvonás
x=12

Másik oldal 12 cm.

Terület: a*b=9*12=108

108 cm2 a területe
1