Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10.es Matematika!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
597
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
h magas a hegy.
d távolságra vagyunk a hegytől (a hegy belsejétől a kilátó alatt)

A kilátó alja:
h/d = tg 14,6° = 0.2605
Ebből: d = h/0.2605

A teteje:
(h+18)/d = tg 15° = 0.2679
(h+18) / (h/0.2605) = 0.2679
... fejezd be.
0