Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

1 szöveges matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
671
Mennyi a házszámunk ha a szám 6-szorosa 82-vel kevesebb a 8-szorosánál?
Valaki help plsss
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A szám legyen x.

A szám 6-szorosa --> 6x
A szám 8-szorosa --> 8x

A feladat szerint:

6x + 82= 8x
82 = 2x
41 = x

Tehát a házszám a 41.
0