Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
Egy háromszög szögeinek aránya 1:3:5. Mekkorák a szögei?
A háromszög leghosszabb oldala 53 cm. Mekkora a másik két oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. 1 : 3 : 5 belső szögek összege
x 3x 5x 180°


x +3x+5x = 180° /összevonás
9x = 180 ° /:9
x = 20°

Visszahelyettesítés:
x 3x 5x
20° 3*20°= 60° 5*20°=100°

Ellenőrzés: 100+60+20= 180
Válasz: A háromszög szögei 20,60,100 fokosak.

Módosítva: 5 éve
0