Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
918
Írjuk fel az origóra illeszkedő n normálvektorú egyenes egyenletét az alábbi esetekben: n(2;3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
O (origo) Ha az egyenesre illeszkedik, akkor tekinthetjük az egyenes egyik pontjának, így a pont és a normálvektor meghatározza az egyenes egyenletét.
O (0;0)
az egyenes normálvektora
n(2;3)

2x+3y = 2*0+3*0
2x+3y= 0
3y= -2X
y= -2/3 x
0