Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
733
Egy kocka négy lapját befestettük pirosra, majd a kockát szétvágtuk 125 darab egyforma kiskockára. Ezek között hány olyan lehet, amelynek egyik lapja sem festékes?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Ha körbe 4 lapot festünk be, akkor
(5-2)·(5-2)·5=45 kockának,
ha 1 csúcsa futó 3 lapot és egy 4. lapot festünk be, akkor
(5-1)³-(5-1)²=4³-4²=64-16=48 kockának sincs egyik lapja sem befestve.
0