Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Valaki segítene megoldani? Sos
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3. x- y= 5 -ból kifejezem az egyik tagot, x=5+y, ezt kell az x helyére behelyettesíteni. Majd következik a szorzási egyenlet. x*y=24, behelyettesítünk: (5+y)*y=24. Következik a beszorzás, majd az egyenletrendezés. 5y+y^2=24. Ebből az egyenletet 0-ra rendezzük és egy másodfokú egyenletet kapunk. y^2+5y-24=0 Ebből a két gyök pedig 3 és -8. Majd a végén behelyettesítesz.

4. ugyanezzel a módszerrel kell megcsinálni
0