Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék!

Főoldal » Középiskola » Matematika
626
1. Egy város zöldterületének nagysága 24000 m2. Ennek 25 %-a játszótér.
Mekkora átlagosan egy játszótér területe, ha a városnak 15 játszótere van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először kiszámoljuk, hogy mekkora az összes játszótér területe. a 24000-nek kell venni a 25%-át
Ezt így lehet megtenni:
24000 m2*25/100=
= 6000 m2
Ha az összes játszótér területe 6000 m2 és 15 db van, akkor megkaphatjuk az átlagot, ha a 6000-t osztjuk 15-tel.
6000/15= 1200 m2
Tehát ekkora egy játszótér átlagos területe!
0