Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Fordított arányosság. A grafikon egy hiperbola.

16 tehén = 24 nap
2 tehén esetén (16 : 8 = 2) = 24 * 8 = 192 napig lenne elég a takarmány.

16 tehén = 24 nap
8 tehén esetén (16 : 2 = 8) = 24 * 2 = 48 napig lenne elég a takarmány.

16 tehén = 24 nap
12 tehén esetén ((16 : 4) * 3 = 12) = (24 * 4) : 3 = 32 napig lenne elég a takarmány.

16 tehén = 24 nap
32 tehén esetén (16 * 2 = 32) = 24 : 2 = 12 napig lenne elég a takarmány.
Módosítva: 5 éve
0