Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
407
Ebben a 3 8.os matek feladatban kéne segíteni, csatoltam a képeket!
Köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1395:
Mivel az egyikük másodpercenként 5, a másik pedig 7 m-t tesz meg, a köztük levő távolság másodpercenként 5+7=12 méterrel csökken. Ha a köztük levő távolság 120m lesz az azt jelenti, hogy 300-120=180 m-t tettek meg együtt.
180:12=15, vagyis 15 másodperc telt el az indulás óta.

1401:
6:00....tehervonat.....35km/h
8:30....személyszállító....60km/h
A tehervonat 8:30ig 2,5x35=87,5km-t tett meg, ekkora távolságra van a személyszállító vonattól. Ettől a ponttól a személyszállító óránként 60-35=25 km-rel közelebb kerül a tehervonathoz. 87,5:25=3,5 óra múlva be is éri, ekkor 3,5x60=210kmre lesznek a kiindulási ponttól.

1384:
Ha Pista 5 kilométerre lakik a céltól és 25 km/h sebességgel halad, akkor 5:25=0,2 órával vagyis 12 perccel 16:00 előtt kell elindulnia. Gábor 2,5 km távolságból indul 5km/h sebességgel, vagyis 2,5:5=0,5 órával, vagyis 30 perccel 16:00 előtt kell elindulnia. Pista 15:48-kor indul Gábor pedig 15:50-kor, a kettő közt 1 perc különbség van.
0