Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1130
képet csatoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
120⁰ = (120 *π)/180 = 2π/3

sin120⁰ = (II. sn.) sin(180⁰ - 120⁰) = sin60⁰ =  3 /2
cos120⁰ = (II. sn.) -cos(180⁰ - 120⁰) = -cos60⁰ = -1/2
tg120⁰ = (II. sn.) -tg(180⁰ - 120⁰) = -tg60⁰ = - 3 
ctg120⁰ = (II. sn.) -ctg(180⁰ - 120⁰) = -ctg60⁰ = - 3 /3

135⁰ = (135 *π)/180 = 3π/4

sin135⁰ = (II. sn.) sin(180⁰ - 135⁰) = sin45⁰ =  2 /2
cos135⁰ = (II. sn.) -cos(180⁰ - 135⁰) = -cos45⁰ = - 2 /2
tg135⁰ = (II. sn.) -tg(180⁰ - 135⁰) = -tg45⁰ = -1
ctg135⁰ = (II. sn.) -ctg(180⁰ - 135⁰) = -ctg45⁰ = -1

150⁰ = (150 *π)/180 = 5π/6

sin150⁰ = (II. sn.) sin(180⁰ - 150⁰) = sin30⁰ = 1/2
cos150⁰ = (II. sn.) -cos(180⁰ - 150⁰) = -cos30⁰ = - 3 /2
tg150⁰ = (II. sn.) -tg(180⁰ - 150⁰) = -tg30⁰ = - 3 /3
ctg150⁰ = (II. sn.) -ctg(180⁰ - 150⁰) = -ctg30⁰ = - 3 

180⁰ = π

sin180⁰ = 0
cos180⁰ = -1
tg180⁰ = 0
ctg180⁰ = nincs értelmezve

210⁰ = (210 *π)/180 = 7π/6

sin210⁰ = (III. sn.) -sin(210⁰ - 180⁰) = -sin30⁰ = -1/2
cos210⁰ = (III. sn.) -cos(210⁰ - 180⁰) = -cos30⁰ = - 3 /2
tg210⁰ = (III. sn.) tg(210⁰ - 180⁰) = tg30⁰ =  3 /3
ctg210⁰ = (III. sn.) ctg(210⁰ - 180⁰) = ctg30⁰ =  3 

225⁰ = (225 *π)/180 = 5π/4

sin225⁰ = (III. sn.) -sin(225⁰ - 180⁰) = -sin45⁰ = - 2 /2
cos225⁰ = (III. sn.) -cos(225⁰ - 180⁰) = -cos45⁰ = - 2 /2
tg225⁰ = (III. sn.) tg(225⁰ - 180⁰) = tg45⁰ = 1
ctg225⁰ = (III. sn.) ctg(225⁰ - 180⁰) = ctg45⁰ = 1

240⁰ = (240 *π)/180 = 4π/3

sin240⁰ = (III. sn.) -sin(240⁰ - 180⁰) = -sin60⁰ = - 3 /2
cos240⁰ = (III. sn.) -cos(240⁰ - 180⁰) = -cos60⁰ = -1/2
tg240⁰ = (III. sn.) tg(240⁰ - 180⁰) = tg60⁰ =  3 
ctg240⁰ = (III. sn.) ctg(240⁰ - 180⁰) = ctg60⁰ =  3 /3

270⁰ = (270 *π)/180 = 3π/2

sin270⁰ = -1
cos270⁰ = 0
tg270⁰ = nincs értelmezve
ctg270⁰ = 0

300⁰ = (300 *π)/180 = 5π/3

sin300⁰ = (IV. sn.) -sin(360⁰ - 300⁰) = -sin60⁰ = - 3 /2
cos300⁰ = (IV. sn.) cos(360⁰ - 300⁰) = cos60⁰ = 1/2
tg300⁰ = (IV. sn.) -tg(360⁰ - 300⁰) = -tg60⁰ = - 3 
ctg300⁰ = (IV. sn.) -ctg(360⁰ - 300⁰) = -ctg60⁰ = - 3 /3

315⁰ = (315 *π)/180 = 7π/4

sin315⁰ = (IV. sn.) -sin(360⁰ - 315⁰) = -sin45⁰ = - 2 /2
cos315⁰ = (IV. sn.) cos(360⁰ - 315⁰) = cos45⁰ =  2 /2
tg315⁰ = (IV. sn.) -tg(360⁰ - 315⁰) = -tg45⁰ = -1
ctg315⁰ = (IV. sn.) -ctg(360⁰ - 315⁰) = -ctg45⁰ = -1

330⁰ = (330 *π)/180 = 11π/6

sin330⁰ = (IV. sn.) -sin(360⁰ - 330⁰) = -sin30⁰ = -1/2
cos330⁰ = (IV. sn.) cos(360⁰ - 330⁰) = cos30⁰ =  3 /2
tg330⁰ = (IV. sn.) -tg(360⁰ - 330⁰) = -tg30⁰ = - 3 /3
ctg330⁰ = (IV. sn.) -ctg(360⁰ - 330⁰) = -ctg30⁰ = - 3 
0