Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

NAGYON FONTOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
433
a) Mekkora a tömege annak a 10 cm hosszú üvegprizmának, amelynek a keresztmetsze te 1,5 cm oldalhosszúságú szabályos három

szög? Az üveg sűrűsége: (ró jele) = 2,4 g/cm3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
m=δ· V
V: Talap·M
Talap: a×ma/2
ma=
(a/2)2+ ma2= a2
(1,5/2)2 + ma2 = 1,52
0,752 + ma2= 1,5 2
0,5625 + ma2= 2,25
ma2= 2,25-0,5625
ma2= 1,6875
ma= 1,6875 
ma~~ 1,3

Talap= a × ma/2 = 1,5 × 1,3/2 = 0,975

V= Talap · M = 0,975 ·10 = 9,75 cm3
m=δ · V= 2,4 · 9,75= 23,4 g

Én így gondolkodnék
0