Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek mf 89/5

Főoldal » Középiskola » Matematika
401
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2 egyenletet kell felírni: F a fiúk L a lányok.
1.) F = 2*L
2.) F = 3*(L-7)
Az elsőből a másodikba helyettesítve:
2*L = 3*(L-7) (felbontjuk a zárójelet)
2*L = 3*L -21 (hozzáadunk 21-et, és kivonunk 2*L-t)
21 = L
Tehát 21 lány van és kétszer több fiú azaz 42.
0