Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek mf 89/4

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az alábbi két egyenletet lehet felírni:
3·d=4·m
9·d+8·m=120

Ha ezt a két ismeretlenes egyenletrendszert megoldod, az alábbi eredményre jutsz:
m=6 kg és d=8 Kg
Tehát 6 kg mogyoró van egy zsákban (és 8 kg dió van egy zsákban)
0