Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KEREM HA VALALAKI TUD SEGITSE

Főoldal » Általános iskola » Matematika
595
Ket ladaban 18 kg alma van.Az egyik laban annyi alma van,mint a masikban levo mennyiseg negyotode
Hany kg alma van a ladakban kulom-kulon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az első ládában legyen x kg alma, ekkor a feladat szerint a másik ládában x-nek a 4/5-öd része, tehát 4x/5 Ezt a két mennyiséget összeadva kapjuk a 18-at. Felírva az egyenletet:
x+4x/5=18
9x/5=18 /*5
9x=90
x=10
Tehát 10 kg alma van az egyik, 8 pedig a másik ládában!
1