Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Metángáz égése CH4+2 O2 + 2 H2O

Főoldal » Középiskola » Kémia
1402
8g metángáz égésekor milyen tömegű CO2 és H2O keletkezik??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tömeg, Metángáz
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
CH4+2O2=CO2+H2O

1 mol metán 16g--> 8g metán: 8/16=0,5 mol metán
1 mol metán égésekor 18 g víz keletkezik, azaz 18*0,5= 9 gramm víz keletkezik
1 mol Co2 44 gramm, 8 gramm metán égésekor 44*0,5=22 gramm CO2 keletkezik

8 gramm metánház égésekor 9 gramm víz és 22 gramm szén-dioxid (CO2) keletkezik
0