Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
622
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

7
1.)
a=56cm=560mm b=56mm (az "a" a nagyobb)
f=708mm g=78cm=780mm (a "g" a nagyobb)
i=40m=400dm j=40dm (az "i" a nagyobb)
j=4m 5cm=405cm k=45dm=450cm (a "k" a nagyobb)
k=3m 5 cm=305cm l=3m 5dm=350dm (az "l" a nagyobb)
l=2m 56dm=76dm m=77dm (az "m" a nagyobb)
m=4cm 70mm=11cm n=1dm=10cm (az "m" a nagyobb)
n=1km=1000m o=1001m (az "o" a nagyobb)
r=1km 7000m=8000m s=7500m (az "r" a nagyobb)

a szó: kilogramm

Segítség: A lényeg, hogy mindig közös mértékegységre hozzuk őket

mm<cm<dm<m<km
10 10 10 1000
(Ahogy látom itt kicsit elcsúszott.. mindegyik relációs jel alá tartozik egy szám, olyan sorrendben, ahogy leírtam)

Ha kisebb egységről akarunk nagyobbra váltani-> OSZTUNK (a váltószámmal)
Ha nagyobb egységről akarunk kisebbre váltani-> SZORZUNK (a váltószámmal)

Ha dm-ről akarunk mm-re váltani (vagyis 2 mértékegységgel kisebbre) akkor az összes köztük lévő váltószám szorzatával váltok (a mm és cm között van 10 + a cm és a dm között van 10-> vagyis a 2db 10est összeszorzom-> 10*10=100). Vagyis 100-zal megszorzom a dm előtt álló számot. Ha mm-ről szeretnék dm-re váltani, akkor pedig 100-zal elosztom a mm előtt álló számot. És így tovább.
Módosítva: 5 éve
0

2.)
gramm= cukrot a sütihez
dekagramm= vajat a piskótába
kilogramm= almát a piacon
tonna= egy teherautó rakományát

Segítség: Mindig igyekszünk olyan mértékegységet választani, amellyel a legkevesebb számot kell a mértékegység elé írni.
pl.: nem 1000kg (kilogramm) a teherautó rakománya, hanem 1t (tonna)
Módosítva: 5 éve
1

3.)
elefánt, bálna, víziló

Segítség: Igazából beírod az állat nevét és azonnal kiadja, ha nem tudod
0

4.)
b=5,6cm=56mm c=60mm (a "c" a nagyobb)
d=4,05m=405cm e=45cm (a "d" a nagyobb)
e=78cm=780mm é=7,08dm=708mm (az "e" a nagyobb)
é=5,4m=5400mm f=5040mm (az "é" a nagyobb)
h=4m 5cm=405cm i=4,5dm=45cm (a "h" a nagyobb)
l=3,005cm=30,05mm m=30,5mm (az "m" a nagyobb)
n=2m 56dm=760cm o=2,56m=256cm (az "n" a nagyobb)
p=4cm 70mm=11cm r=4,7dm=47cm (az "r" a nagyobb)
s=1,7km=1700m t=1800m (a "t" a nagyobb)
t=1km 7000m=8000m u=7,5km=7500m (a "t" a nagyobb)

a szó: szerintem deciméter akart lenni, de a betűkből nem jön ki csak a méter (C/D/E/É/H/M/N/R/T/T)

Segítség: Ugyanaz, mint az első feladatnál
0

5.)

1. TÍZ
2. NYOLC
3. NÉGY
4. NAP
5. HAT

Megfejtés: TONNA

Segítség: Nem írom le, mert úgyis elcsúszik...
De ha rákeresel neten, hogy mértékegység átváltások, akkor kiadja a váltószámmal őket
0

6.)

1. 1
2. 2
3. 1
4. 1
5. 2
6. X
7. 2
8. X
9. 1
10. 1
11. 2
12. X
13. 2
+1. 2

Segítség: Szintén a mértékegység átváltás táblázat
0

7.)

1. a
2. b (2m)
3. a (6kg)
4. b

Segítség: mértékegység átváltásos táblázat, és realitás
0