Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

AKI TUD SEGITSEN SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
704
Egy ladaban 18 kg alma van.Az egyik laban annyi alma van,mint a masikban levo mennyiseg negyotode
Hany kg alma van a ladakban kulom-kulon?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Egyik ládában: 18 kg
Másik: 18*1/4=4,5

Egyik ládában 18; másik ládában 4,5 kg van
-1

Kedves tamasszilard1!
Nem lehet esetleg, hogy elírtad az elejét a kérdésnek? Nem úgy kezdődik, hogy "Két ládában összesen 18 kg alma van"?

Ha így van, akkor:
Az első ládában x kg van.
A másodikban x·4/5 kg.
A kettőben együtt: x + x·4/5
ami x·(1+ 4/5) = x·9/5

x·9/5 = 18
x = 5·18 / 9
x = 10

Vagyis 10 kg van az elsőben, 10·4/5 = 8 kg a másodikban.

Ellenőrzés:
10+8 = 18, rendben.
0