Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer

Főoldal » Általános iskola » Matematika
467
Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
y-5=10
mindkét oldalhoz hozzáadok 5-öt
y=15
tudjuk az y-t, így be tudjuk helyettesíteni a második egyenletbe

1/2*x-y=4
1/2*x-15=4 -> behelyettesítettem az y helyére a 15-öt
1x-30=8 -> megszoroztam az összes tagot 2-vel, hogy eltűnjön a tört
1x=38 -> hozzáadtam mindkét oldalhoz 30-at
x=38 -> osztottam mindkét oldalt az x előtti együtthatóval
0