Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer

Főoldal » Általános iskola » Matematika
488
Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
grafikusan megoldani egy egyenletrendszert annyit tesz, hogy az első és a második egyenletet is olyan alakra hozod, hogy y-t kifejezed y=mx+b alakra, aztán ábrázolod és megnézed hol metszik egymást, az a)részben y=-2/3 x-5/3 és y=3/2 x+0,5 ezek y=mx+b alakúak, az m a meredeksége az egyenesnek,egy tört szám, a b pedig, hogy hol metszi az y tengelyt,
van mondjuk ez y=3 x+1=3/1 x+1 ez egy olyan egyenes ami az y-t 1-ben metszi és úgy lejt, hogy ha egyet jobbra mesz a szamegyenesen akkor 3-at megy fel és így tovább, egy m=-2/3 egyenes esetén pedig így olvasd: ha hármat mész jobbra akkor 2-t mész lefele m=amennyi megy fel vagy le/amennyit mész jobbra, ha ez alapján felrajzolod a kettő egyenest azt fogod leolvasni,hogy x=-1 y=-1 tehát ebben a pontban metszik egymást
Módosítva: 5 éve
0