Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9.o SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
501
d feladat.
Kèrlek ne csak az eredményt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(1+x)*(3x+4)-(2x+1)*(x-3)=x*(x-4)+23
(3x+3x²+4+4x)-(2x²+1x-6x-3)=x²-4x+23 -> összeszoroztam, amit össze kellett
3x+3x²+4+4x-2x²-1+6x+3=x²-4x+23 -> felbontottam a zárójeleket
x²+12x+7=x²-4x+23 -> összevontam, amit össze lehetett
16x=16 -> kivontam mindkét oldalból x²-et/hozzáadtam mindkét oldalhoz 4x-et/kivontam mindkét oldalból 7-et
x=1 -> osztottam az x előtti együtthatóval
0