Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
Írjuk fel annak az egyenesnek a paraméteres egyenletrendszerét, amely áthalad a (0, 0) ponton és irányvektora (1,2) ezt, hogy vezetem le, mert belegabalyodtam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Van az A(0;0) pont és az u(1;2) irányvektor.
Az egyenes egy általános pontja az X(x;y) pont.

Vektorosan úgy lenne az egyenes paraméteres egyenlete, hogy:
X = A + u·t
ahol X, A és u vektorok, t pedig skalár.

Egyenletrendszer alakban ugyanez lesz, csak a vektorakat szét kell bontani koordináták szerint:
x = 0 + 1·t
y = 0 + 2·t
0